Open menu

tapiocapap en couscouspap thbEerder deze week bespraken we het kookboek "Surinaams vegetarisch", een vegetarisch kookboek dat eigenlijk bestemd is voor de Surinaamse markt. Vandaag twee ontbijtgerechtjes uit dit boek, tapiocapap en couscouspap. In beide recepten worden zoete componenten smakelijk gecombineerd met milde specerijen. Ook zouden wij Nederlanders niet zo snel denken aan tapiocaparels of couscous met vijfkruidenpoeder als ontbijt. Reden te meer om deze eenvoudige en toch spannende gerechtjes eens op een zaterdagochtend - of gewoon op een doordeweekse dag - klaar te maken.

Tapiocapap

150 ml. tapiocaparels
500 ml. ongezoete (soja)melk
2 theel. kaneel
½ theel. zout
3-4 eetl. suiker
1 theel. vanille-essence
2 eetl. amandelschaafsel

Week de tapiocaparels een uur in 400 ml. water. Giet het water af en doe de tapiocaparels samen met de sojamelk, kaneel, zout en suiker in een pan en zet deze op medium vuur. Regelmatig roeren. Wanneer de pap kookt, het vuur wat lager zetten en blijven roeren totdat alle parels doorzichtig zijn. Van het vuur halen en de essence erdoor roeren. Voor het serveren het amandelschaafsel erdoor roeren.

Kan warm of koud gegeten worden.

NB: ook lekker als het met kokosmelk gemaakt wordt.

Couscouspap

115 g. couscous
1 wortel, geraspt
½ theel. kaneel
½ theel. five spice
½ theel. nootmuskaat
5 eetl. bruine suiker
500 ml. ongezoete (soja)melk
1 theel. vanille-essence
3 eetl. rozijnen

Roer alle ingrediënten behalve de rozijnen goed door elkaar en kook de pap onder regelmatig roeren tot de couscous zacht is. Haal van het vuur af en roer de rozijnen erdoor.

NB: ook lekker met wat kleingesneden walnoten of amandelen erdoor.

tapiocapap en couscouspap

Linksboven: tapiocapap. Onderaan: couscouspap.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama