Open menu

tofureepjes thbIk ben een groot liefhebber van hartig belegd brood, maar wil mijn schijven brood toch grotendeels plantaardig beleggen. Als kaas wegvalt, kom je toch snel uit op spreads - of kant-en-klare plakjes vleesvervangers, die ik vaak wat laf vind smaken en daarom ook te duur vindt voor wat ze bieden. Een poosje geleden ontdekte ik in de toko tau kwa, een stevige tofu met naar verluidt een vleesachtige structuur. Gemarineerd uit de oven hebben deze tofureepjes een lekker leerachtige bite en ze bieden veel smaak.

1 pak à 200 g tau kwa tofu (ik gebruikte die van Unicurd)
ca. 75 ml goede sojasaus (niet ketjap, ik gebruikte Kikkoman)
sambal (oelek) naar smaak (ik gebruikte zelfgemaakte killersambal)

verder: bakplaat bedekt met bakpapier

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  • Snij de tofu in zo dun mogelijke reepjes, lengte en breedte naar eigen keuze.
  • Meng in een schaaltje de sojasaus met sambal naar smaak.
  • Doop één voor één de reepjes tofu in de sojasausmarinade en leg ze meteen op de bakplaat met het bakpapier. Dit lijkt veel werk, maar als je alles dicht bij elkaar zet, ontwikkel je snel een vliegensvlugge routine.
  • Bak de tofureepjes in ca. 15-20 minuten totdat ze mooi bruin en leerachtig zijn.

Laat de reepjes afkoelen en bewaar in een luchtdikke doos. Ze blijven minstens een week goed, maar ik wed dat ze al lang voor die tijd op zijn.

tofureepjes tau tkwa

tofureepjes op brood


Meer hartig vegetarisch op lekker brood!

Eelco, site-administrator en culiredactie, maakt een goeie brunch op zondagochtenden. Werkt als onderzoeker aan 'recommender systems', ook voor recepten, en doet ook iets met privacy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama