Open menu

engelsevlag thbIn Engeland zie je het gerecht in pubs wel eens op de menukaart staan: een shepherd's pie. Deze versie van onze forumbezoekster Sam is niet alleen vegetarisch, hij is zelfs helemaal plantaardig.

Dit recept is gebaseerd op wat ik wel eens in Engeland gegeten heb. Ik heb wat online recepten geprobeerd maar die werden nooit wat ik ervan verwachtte, dus ik ben maar gewoon aan het experimenteren geslagen met wat er in de koelkast en voorraadkast lag. Ik heb meestal geen knolselderij in huis, gisteren wel, en dat bleek dus net te zijn wat in mijn vorige versies ontbrak. De puylinzen geven ook een lekkere bite. Deze hoeveelheid is voor 1 persoon, maar is wel ruim. Ultiem comfort food tijdens deze gure herfstdagen!

Voor 1 persoon
50 g puylinzen (te koop in delicatessenwinkels)
125 g wortel
125 gram knolselderij
1 uitje
1/2 plantaardig bouillonblokje
1 dessertlepel bloem
nootmuskaat
gemalen kruidnagel
aardappelpuree van 225 gram aardappels, een klontje margarine en een scheutje (soja)melk
peper, zout
1 el olie

  • Verwarm de oven op 190 graden.
  • Snipper de ui, snij de wortels en knolselderij in blokjes.
  • Kook de linzen in water met het bouillonblokje gaar, zorg ervoor dat er ongeveer een centimeter kookvocht overblijft.
  • Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui, wortel en knolselderij vijf minuten gaar, de wortel en knol moeten nog net niet beetgaar zijn. Voeg de gare linzen en het overgebleven kookvocht erbij. Los de bloem op in een beetje water (staafmixer is handig hiervoor) en giet het mengsel in kleine scheutjes bij de groenten, iedere keer even roeren, tot het een beetje sauzig wordt. De bouillon moet een jus-achtige substantie worden.
  • Kruid het geheel met nootmuskaat, gemalen kruidnagel, peper en eventueel zout (waarschijnlijk is dat laatste niet nodig omdat de bouillon zout genoeg is).
  • Doe de groenten in een ovenschaal, verdeel de aardappelpuree erover en doe 15 minuten in een hete oven.

 

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama