Open menu

altHet aspergeseizoen is dit jaar op 24 juni officieel geëindigd. Maar er zijn meerdere aspergeboeren gesignaleerd die nog een paar dagen langer zullen steken. Misschien heb je nog net zo'n laatste bos te pakken weten te krijgen, net als ik. Laten we de asperges uitzwaaien met deze lekkere, frisse en hartige taart.

Witte-aspergetaart met sinaasappel, feta en bieslook

voor 4 personen
500 g witte asperges
6 plakjes bladerdeeg
200 g feta
eidooiers van 3 gekookte eieren
40 g roomboter
1 ei, geklutst
1 flinke el verse bieslook
zout, peper
rasp van 1 sinaasappel
eventueel bieslookbloemen ter garnering
ovenschaal (ongeveer 20x25 cm)

alt

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en vet de ovenschaal in met roomboter. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, leg ze op elkaar en rol ze uit tot een lap die de bodem en randen van de ovenschaal bedekt. Prik er met een vork wat gaten in en bak in 15 minuten lichtbruin. Tussendoor kun je ook af en toe met een vork in het deeg prikken, zodat het wat inzakt.
  • Snij de onderkanten van de asperges en schil ze goed, zodat je later niet op draden hoeft te kauwen. Stoom ze in een stoommandje boven een pan beetgaar en laat ze daarna even op  een theedoek uitdampen.
  • Kook drie eieren, haal de dooiers eruit en prak ze met de roomboter.
  • Klop het hele ei los met de sinaasappelrasp en bieslook en breng op smaak met zout en peper. Roer het eidooierbotermengsel erdoor.
  • Leg de asperges naast elkaar op de bladerdeegbodem, als het goed is heb je dan één laag. Giet het eimengsel erop. Verkruimel de feta erover.
  • Bak de taart in ongeveer 15 minuten gaar en bruin. Steek er nog wat bieslookbloemen in, als je die toevallig hebt staan.
Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama