Open menu

courgettetaartje jan thbDit leuke gerecht komt uit het kookboek JAN Geen Vlees. Een leuk en mooi gerecht voor als je een dinertje geeft, dat niet al te ingewikkeld is om te maken.

Courgettetaartje

Voorgerecht voor 4 personen
1 el extra vergine olijfolie
1 kleine, gele courgette
1 kleine, groene courgette
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
2 bolletjes buffelmozzarella

Voor de pesto
100 ml olijfolie
75 g basilicumblaadjes
30 g muntblaadjes
1 teentje knoflook
50 g gepelde amandelen
50 g Parmezaanse kaas
grof zeezout
versgemalen peper

  • Snij beide courgettes in plakjes van een halve centimeter.
  • Rooster de amandelen
  • Rasp de parmezaanse kaas
  • Maak de pesto. Doe olijfolie, basilicum, munt en knoflook in de blender en draai tot de kruiden grof gesnipperd zijn (kan ook met de hand in een vijzel). Hak de amandelen niet te fijn met een scherp mes en meng ze erdoor. Voeg ten slotte de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgettes twee tot drie minuten tot ze een beetje bruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg er de plakjes bladerdeeg op. Snijd langs de randen, 1 centimeter van de kant, het bladerdeeg een beetje in (niet helemaal doorsnijden). Zo krijg je een klein randje tijdens het bakken. Verdeel over elk vel bladerdeeg 1 eetlepel pesto. Beleg dan met de twee soorten courgette. Bestrooi met wat peper en zout.
  • Bak twintig minuten in de oven tot het deeg mooi bruin is. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de warme taartjes. Serveer warm met de pesto.

courgettetaartje jan

Dit recept komt uit JAN Geen Vlees, dat we gisteren bespraken.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama