Open menu

chefkok thbRedacteur Eelco is in paniek. Er staat nog geen recept gepland voor tijdens één van de Kerstdagen. Of er op onze feestdagenpagina's niet genoeg lekkers te vinden is. Nou vooruit. Voor wie nog niet vol zit: een lekkere tartiflette. Een winters succesrecept uit de Franse Savoie.

Maar we wijken in dit recept af van de traditie. Uiteraard doen we er geen spek in, maar vegetarische bacon, en we gebruiken veel minder Reblochonkaas dan de gemiddelde Fransman zou doen. Gewoon, omdat we niet meer in huis hadden, maar er toen ook achterkwamen dat het gerecht zo nét wat minder machtig wordt. Helemaal niet verkeerd.

Vegetarische tartiflette

voor 2 personen
500 g aardappels met schil
125 g vegetarische bacon (wij hadden die van GoodBite)
200 ml crème fraiche
90 g Reblochon
1 kleine ui
scheut sherry of witte wijn
1 teen knoflook
scheutje olijfolie
zout en zwarte peper

  • Kook de aardappels in zijn geheel, met schil, beetgaar. Laat een beetje afkoelen en snij in plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en bak de ui glazig.
  • Snij de knoflook in stukjes. Zet de koekenpan op wat lager vuur en voeg de knoflook en vegetarische bacon toe. Bak eventjes, zet het vuur dan hoger en voeg de scheut sherry of witte wijn toe. Roer nog even door en haal de pan van het vuur af.
  • Roer de aardappelplakjes, inhoud van de koekenpan en de crème fraiche in een ovenschaal door elkaar, breng op smaak met wat zout en veel zwarte peper. Snij dan de Reblochon in dunne plakjes en verdeel over de ovenschaal.
  • Doe de ovenschaal 25 minuten in de oven.

Lekker met een frisse, groene salade.

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama