Open menu

gegrilde groentetaart thbOp Facebook kregen we een berichtje van Monique van Raak, die ons dit lekkere recept stuurde. Een mediterraans aandoende gegrilde-groentetaart, met lekker veel groente. De overgebleven marinade kun je hergebruiken als dressing.

voor één taart voor vier personen:

1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
4 el olijfolie
4 el balsamicoazijn
1 el honing
2 takjes tijm en/of rozemarijn
1 rol vers bladerdeeg (270 g)
1 bolletje mozzarella (125 g)

verder: grillpan, ronde ovenschaal of pizzablik van 30 cm doorsnede (vierkant mag ook, als de oppervlakte maar ongeveer gelijk is)

  • Snij de aubergine, courgette en rode paprika in plakken en schijven en grill ze in een grillpan zonder olie in ca. 5 minuten aan beide kanten beetgaar.
  • Maak een marinade van de olijfolie, balsamicoazijn, honing, kruiden en zout naar smaak.
  • Marineer de gesneden groentes minstens een uur in de marinade en laat vervolgens uitlekken. Tip: vang de overgebleven marinade op, die kun je hergebruiken als saladedressing.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Bedek de ovenschaal of het pizzablik met bakpapier.
  • Bedek de schaal, inclusief de randen, met het bladerdeeg. Snij de overstekende delen weg. Verdeel de vulling over de bladerdeegbodem en verdeel hier plukjes mozzarella over.
  • Bak de groentetaart in 20-25 minuten goudbruin.

Lekker met stokbrood en een salade met de overgebleven marinade als dressing.

Tip: voor een vegan versie kun je de mozzarella weglaten, de honing vervangen door agavesiroop en er op letten dat je vegan bladerdeeg gebruikt.

gegrilde groentetaart

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama