Open menu

gegrilde groenten halloumi thbIn de ijdele hoop dat ze toch nog zouden groeien, stonden de rode bieten in mijn moestuin daar al veel te lang. Groter werden ze niet, maar lekker waren ze gelukkig toch – bleek bij de late oogst. Samen met pompoen uit de tuin plus wat andere groenten, heb ik ze geroosterd in de oven. Een makkelijk en heerlijk herfstgerecht, dat door de halloumi nóg smaakvoller wordt. Dit recept is voor bereiding in de oven, maar liefhebbers kunnen de groenten ook in de airfryer bakken.

Voor 2 à 3 personen:

1 pakje halloumi (225 g)
2 rode bieten
2 grote aardappelen
2 wortelen
1 kleine pompoen (hokkaido of butternut)
1 ui
honing of agavesiroop
olijfolie
tijm
oregano
peper en zout

  • Kook in 30-40 minuten de bieten gaar in een pan water, laat ze afkoelen en schil ze. (De aardappelen, wortelen en pompoen hoef je niet te schillen, als je ze goed wast.)
  • Verwarm de oven voor tot 200°C.
  • Snijd de bieten, aardappelen, wortelen, pompoen en ui in stukken en leg ze op een bakplaat. Druppel er olijfolie en wat honing/agavesiroop over en breng op smaak met tijm, oregano, peper en zout.
  • Zet de groenten voor ongeveer 30 minuten in de warme oven (houd een beetje in de gaten hoe lang ze nodig hebben).
  • Snijd ondertussen de halloumi in plakken van een centimeter dik en meng in een kom ongeveer 2 el olijfolie met 3 el honing/agavesiroop, tijm en oregano en peper en zout naar smaak.
  • Leg de halloumi op een andere bakplaat (of dezelfde, als daar ruimte voor is) en overgiet de plakken met het zoete oliemengsel, zodat de kaas enigszins kan kristalliseren. De halloumi gaat voor de laatste 15 minuten mee in de oven.
  • Verdeel de gegrilde groenten over de borden en leg de plakjes halloumi eroverheen.

Lekker met een salade. Eet smakelijk!

gegrilde groente halloumi

Michelle, gastredacteur, schrijft en redigeert, wordt steeds wijzer in eigen moestuin en kookt graag lekker vega(n) voor niet-vegetariërs.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama