Open menu

rucola thbIk zat met een bak rucola die maar niet leek op te gaan. Rucola is wel lekker in een zomerse salade met smakelijke tomaten, maar daar was het het seizoen niet voor. De rucola mocht dus fijngemalen in een pastasaus, lekker!

Door het gebruik van blauwe kaas en rucola, die allebei wel wat bitter smaken, krijgt de saus een licht bittere smaak. Ik vind dat zelf wel lekker, maar als je beslist niet van bitter houdt, kun je beter wat anders maken.

Ik gebruik in dit gerecht conchiglie, wat kleine pastaschelpjes zijn. Het leuke is dat de saus in de schelpjes loopt en dat is lekker. Met farfalle, vlindertjes of eventueel penne kun je deze saus ook serveren. De gorgonzola is een gorgonzola dolce, die minder heftig en minder zout smaakt dan gorgonzola piccante. Als je een heel kazige saus wilt, kun je meer kaas toevoegen, maar zelf vond ik dit voldoende.
Het gerecht is, anders dan de room en kaas doen vermoeden, niet heel erg machtig, dus je kunt nog wat vooraf of na eten.

Voor 2 personen
175 g conchiglie
35 g gorgonzola dolce
85 g rucola
125 crème fraîche
peper en zout

  • Kook de conchiglie gaar.
  • Was de rucola, droog een beetje en maal heel fijn in de keukenmachine.
  • Snij de gorgonzola in stukjes.
  • Verhit de crème fraîche in een koekenpan. Breng aan de kook, zet het vuur wat zachter en laat even bubbelen. Voeg de rucola toe en roer goed. Smelt de gorgonzola in de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de conchiglie door de saus en serveer meteen.
Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama