Open menu

ravioliNatuurlijk is het leuk om zelf je pastadeeg te maken. Als je genoeg tijd hebt, en zin. Wil je een beetje valsspelen? Voor een supersnelle ravioli gebruik je kant-en-klare wontonvelletjes uit de toko.

 

 

Supersnelle ravioli

Voorgerecht voor vier personen

24 ronde wontonvellletjes
150 g champignons
150 g roomkaas met kruiden
100 g rucola
olijfolie
zout/peper
optioneel: een paar stengels verse bieslook

  • Haal de wontonvelletjes uit de vriezer en laat deze ontdooien.
  • Snij de champignons in kleine blokjes, zo klein als wanneer je een ui snippert. Bak de champignons kort in een hete pan met een scheutje olijfolie. Doe ze vervolgens in een bakje en laat even afkoelen.
  • Als de champignons nog een beetje warm zijn, voeg je de roomkaas toe. Roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper. 
  • Leg een flinke theelepel vulling in het midden van een wontonvelletje. Maak het randje een beetje nat met water, en leg er een tweede velletje bovenop. Druk vanuit het midden de randen goed tegen elkaar. Met het uiteinde van een vork kun je de randen nog steviger tegen elkaar plakken.
  • Breng een pan water met wat zout aan de kook. Leg de ravioli voorzichtig in de pan, let er hierbij op dat ze niet aan elkaar gaan plakken. Kook de ravioli drie minuten en giet af.
  • Verdeel de rucola over de borden en leg daarop per bord drie ravioli.
  • Druppel er wat goede olijfolie overheen en garneer eventueel met fijngesneden verse bieslook.

  alt


altMeer ravioli!

 

Miranda, gastredacteur tot 2016. Koopt heel graag keukenspulletjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama