Open menu

pasta met asperges Die zomerse seizoensgroenten hebben vaak wat dwingends, alsof je die groene asperges en verse tuinbonen in de korte tijd dat ze te krijgen zijn ook meteen maar heel vaak moet eten, liefst verwerkt in ingewikkelde timbaaltjes, flannetjes of soufflés die je opdient tijdens lange dinertjes met goede vrienden in de avondzon. Maar ze kunnen ook heel goed in een door-de-weekse pasta na een dag hard werken hoor.

Penne met tuinbonen en groene asperges

voor 2 grote borden
250 g penne
1 bundel groene asperges (500 g)
600 g verse tuinbonen (ongedopt gewicht, ongeveer 200 g gedopt gewicht)
rasp van een halve citroen
60 g vegetarische bacon (bv van Goodbite)
scheutje olijfolie
3 el crème fraiche
beetje geraspte kaas
zout en peper

  • Dop de tuinbonen.
  • Breng een pan water aan de kook, voeg wat zout toe en kook de penne gaar.
  • Breng een andere pan water aan de kook. Snij de houterige uiteinden van de asperges en gooi die weg. Snij de rest van de asperges in grove stukken en blancheer ze twee minuten en schep ze weer uit het water. Doe nu de tuinbonen in het kokende water, waar net de asperges in zaten en kook ze tot ze net gaar zijn, bij mij duurde dat drie minuten (hoe verser de tuinbonen, hoe korter het duurt).
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de vegetarische bacon knapperig. Haal uit de pan.
  • Doe in dezelfde koekenpan (het is niet erg als er nog wat olie in zit) de crème fraiche. Laat op zacht vuur een paar minuten pruttelen.
  • Giet de pasta af zodra die gaar is, doe terug in de pan en roer alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

 pasta asperges

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama