Open menu

veganmacncheese thbOnze forumbezoekster Sam maakte een soort mac&cheese maar dan anders, het gerecht is namelijk zonder kaas. De rookamandelen geven het gerecht een subtiel rooksmaakje.

 

Vegan macaroni & cheese

Voor 1 persoon
Voor de saus
50 g rookamandelen (kan ook meer zijn, maar dit was mijn voorraad)
1 glas water
1 glas droge witte wijn
1/2 el bloem

En verder
versgemalen peper, zout
1 el jalapenos
100 g pasta

  • veganmacncheese

    Snij de jalapenos klein.
  • Doe alle ingrediënten voor de saus in een mengbeker en maal met de staafmixer tot een gladde massa. Het wordt een beetje bruin gespikkeld door de velletje van de rookamandelen maar dat ziet er wel gezellig uit.
  • Doe de gemixte ingrediënten in een pan en verwarm tot het geheel pruttelt en gaat binden. Voeg peper en zout naar smaak toe. Deze saus kan een hoop zout hebben, als je ze in huis hebt is een schepje edelgistvlokken (te krijgen in de biologische winkel) ook lekker, dan minder zout toevoegen.
  • Als de saus goed gebonden is, de jalapenos toevoegen. Als je niet van heel pittig houdt, voeg de pepers dan in kleinere hoeveelheden toe en proef na iedere toevoeging, het kan snel pittig worden. Eventueel nog een scheut water of wijn erdoor om de juiste consistentie te krijgen, de saus moet nog goed vloeibaar zijn.
  • Verwam de grill van de oven voor op 225 graden. Kook ondertussen de pasta en doe in een ovenschaaltje. Schenk de saus erover en laat snel in de oven gratineren tot er bruine plekjes op komen, dit duurt ongeveer vijf minuten.

Ik at er verse doperwtjes bij. Groente er doorheen doen vind ik zelf niet lekker, omdat het contrast dan een beetje verloren gaat, dus ik eet de groente er graag naast.

 

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama