Open menu

conchiglie sla thbDe sla moet op! In de koelkast ligt een slap half kropje, dat drie dagen terug lekker was geweest in een frisse sla met lekkere citroendressing, beetje mosterd erbij misschien. Maar dat wordt niets meer met dit kropje. Weggooien? Neehee, bakken! Serieus.

Sla kun je namelijk heel goed bakken. Die Aziaten weten dat al lang en bakken het op woest vuur in een hete wok met wat knoflook en een drup sojasaus. Maar gebakken sla doet het ook goed in de pasta.

Pasta met gebakken sla

Hoofdgerecht voor 1 hongerige persoon120 g conchiglie of andere pasta
halve krop sla (kropsla/botersla)
2 tenen knoflook
60 g vegetarische spekjes (bv van Goodbite) maar een hand walnoten kan ook
2 el geraspte parmezaanse kaas
5 el doperwten (of meer naar smaak)
1 el olijfolie
pul biber

conchiglie sla

  • Breng een pan water aan de kook, voeg zout toe en kook de pasta gaar.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de vegaspekjes knapperig en haal ze uit de pan. Gebruik je walnoten? Rooster die dan tot ze geurig ruiken in een koekenpan zonder olie. Haal ze als ze lekker gaan ruiken onmiddellijk uit de pan en hak ze grof.
  • Pers de knoflook en fruit ze in de pan waar je net de spekjes/walnoten in had, voeg als het de walnotenpan is eerst wat olie toe.
  • Hak de sla grof en voeg toe aan de knoflook. Bak een paar minuten en voeg de doperwten toe.
  • Roer zodra de pasta gaar is en is afgegoten alles behalve de pul biber door elkaar.
  • Doe het gerecht op een bord en bestrooi met pul biber
Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama