Open menu

altPostelein. Je weet wel, van die lullige blaadjes met flieberige steeltjes die alleen al door ernaar te kijken tussen je tanden blijven hangen. Wordt alleen gegeten door groentetas-abonnee's, toch?
Al schijnen er mensen dol op te zijn, maar die moeten wel over exceptioneel gevoelige smaakpappilen beschikken, want de smaak is wel erg subtiel.

Zo'n zakje met posteleinblaadjes ligt meestal wanhopig te zijn in mijn groentela en dat is toch jammer.
Mijn vriendin Mariëlle weet hoe ik denk over postelein en tipte het receptidee van haar man: posteleinpesto! En verrek, dat is best lekker. Ook door de avocado is het een frisse en romige 'pesto'.

In de zomer kun je de zomerpostelein in plaats van met pesto uit een pot ook met allerlei noten en verse basilicum malen.

alt

Casareccia met posteleinpesto

voor 2 personen

200 g pasta (casareccia, maar fusilli of penne mogen ook)
150 g postelein
1 grote of 2 kleine avocado's
1 teen knoflook
2 el pesto
olijfolie
zwarte peper uit de molen en eventueel zout
2 el pijnboompitten
parmigiano reggiano

  • Rooster de pijnboompitten.
  • Was de postelein goed en maal 'm met het avocadovruchtvlees, de pesto en knoflook. Giet er wat fruitige olijfolie bij tot je een vloeibare pesto hebt.
  • Breng verder op smaak met peper en eventueel nog een snufje zout.
  • Serveer met gemalen parmigiano en de pijnboompitten.
Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama