Open menu

risotto met gegrilde pompoen thbDit is een echte herfst- of winterrisotto. De ingrediënten komen nu uit Nederland en zijn onovertroffen. Schorseneren kunnen nieuw voor je zijn, maar ze zijn echt heel leuk om een keer klaar te maken. Met de instructies in de tekst moet dat geen probleem zijn.

voor 2 personen

1 kleine oranje pompoen (ca. 600 g)
paar takjes salie, gehakt
200 g schorseneren
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, in stukjes
150 gr risottorijst
½ groentebouillonblokje
200 g gemengde paddenstoelen
125 ml (kook)room
sap van 1 citroen
olijfolie

verder: ovenschaal

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de pompoen door de helft en verwijder de pitjes. Snijd in parten en leg in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en maak op smaak met de salie, peper en zout. Zet in de oven voor 15-20 minuten.
  • Zet een pan met water en de helft van het citroensap op en breng dit aan de kook. Boen de schorseneren onder koud water schoon met een sponsje. Snijd in stukjes en kook beetgaar in ongeveer 6 minuten. Giet af en laat afkoelen. Pel of schil met een dunschiller de buitenste laag eraf.
  • Laat het bouillonblokje oplossen in een pan met 500 ml kokend water. 
  • Bak ui en knoflook in olijfolie aan en voeg de risottorijst toe. Schep een paar keer goed om en voeg een beetje bouillon toe. Roer goed terwijl de rijst de bouillon opneemt. Blijf dit herhalen totdat de rijst bijna gaar is. Voeg dan de room toe en het overgebleven citroensap.
  • Scheur de paddenstoelen ondertussen in kleinere stukjes. Bak kort in een scheutje olijfolie in een koekenpan.
  • Als de risotto gaar is, meng dan de paddenstoelen en schorseneren erdoor heen. Maak op smaak met peper en zout. Serveer de pompoenpartjes met salie erbij. 

Tip: Velen zullen zeggen dat er Italiaanse harde kaas bij moet. Dit gerecht heeft het niet echt nodig, maar lekker kan nog wel een beetje pijnboompitjes zijn.

risotto met gegrilde pompoen

Freya, gastredacteur, is receptontwikkelaar. Haar passie is koken en haar grote liefde zijn haar zoontjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama