Open menu

ravioli met bloemkool kappertjes en kaas thbMaak zelf je ravioli of koop goede verse ravioli en je hebt een geweldig snelle maaltijd die makkelijk aangevuld kan worden met allerhande lekkernijen. Ik maakte een plantaardige versie met een geraspt vegan kaasje op basis van cashewnoten en ravioli gevuld met rucola en walnoten. De boerenkoolsla kun je vervangen door zeer fijngesneden boerenkool, maar ook door rucola of veldsla.

Voor 2 personen

250 g koelverse ravioli naar keus, of een halve portie zelfgemaakte supersnelle ravioli
½ bloemkool
150 g boerenkoolsla (of boerenkool, rucola of veldsla)
2 el kappertjes
paar takjes oregano
4 el olijfolie extra vierge
2 el balsamico azijn
50 g geraspte kaas *

* Ik gebruikte een plantaardig kaasje op cashewbasis van Casa del Fermentino (Ekoplaza)

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Leg deze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Zet 20-25 minuten in de oven.
  • Kook de ravioli zoals aangegeven op de verpakking of volgens de instructies in het gelinkte recept. Giet af en meng direct met de boerenkoolsla of fijngesneden boerenkool. Zet een paar minuten weg met de deksel op de pan, zodat de boerenkool een beetje kan doorgaren. Als je rucola of veldsla gebruikt, voeg die pas vlak voor het serveren toe.
  • Rits de oregano van de stokjes en hak deze grof.
  • Schep de ravioli met boerenkoolsla op een bord - of, als je rucola of veldsla gebruikt, meng die nu met de ravioli en schep op. Meng met de geroosterde bloemkool. Besprenkel met olijfolie, balsamico-azijn, kappertjes en oregano. Maak op smaak met peper en zout.
  • Serveer met geraspte kaas naar smaak. 

ravioli met bloemkool kappertjes en kaas

Freya, gastredacteur, is receptontwikkelaar. Haar passie is koken en haar grote liefde zijn haar zoontjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama