Open menu

pasta e fagioli bianchi thbKarl schreef onlangs een enthousiaste recensie over Vegetalia, waarin Luna Trapani ons trakteert op honderd plantaardige Italiaanse recepten. Wij mogen een recept uit dit boek publiceren en Karl koos meteen voor dit recept voor pasta met witte bonen: typische ingrediënten en makkelijk te maken. Bonen gelden tenslotte als de armeluiseiwitten van Italië, dus die vind je terug in veel recepten in het boek.

voor 2 personen

2-3 el olijfolie
2 knoflookteentjes, in dunne schijfjes
1 witte ui, in halve maantjes
2 takjes verse tijm
zout en peper, naar smaak
100 ml vegan witte wijn
400 g witte bonen, uit blik, met het vocht erbij
200 g gemengde korte en lange pasta naar keuze (de lange pasta in kleinere stukken gebroken)
water
gondino-parmezaan, naar smaak, geraspt (optioneel)
paar rozemarijnnaaldjes, om te garneren

  • Verwarm in een diepe pan de olijfolie. Voeg de knoflook, witte ui en tijm toe en laat deze ingrediënten in enkele minuten glazig worden. Breng op smaak met zout en peper en blus af met de witte wijn.
  • Doe dan de bonen met het bijbehorende vocht erbij. Roer goed door.
  • Voeg een voor een de pasta’s toe, rekening houdend met hun kooktijd. Je kunt ook één soort pasta gebruiken om het makkelijk te houden. Voeg dan zoveel water toe dat de pasta net onder staat.
  • Zet het vuur hoger en kook de pasta al dente. Vergeet niet te roeren!
  • Breng op smaak en serveer met extra zout en zwarte peper en eventueel met wat parmezaan. Garneer met de rozemarijnnaaldjes.

pasta e fagioli bianchi

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama