Open menu

Bietenpasta kleinDit jaar staat in mijn moestuin mizuna weelderig te groeien. Mizuna is officieel een koolsoort en wordt gebruikt in de Japanse keuken. In Japan worden de blaadjes op het laatste moment meegekookt in soep of stoofpot, maar je kunt ze ook als sla eten. Wij gebruiken mizuna vandaag in een plantaardige romige pasta met bieten. De jonge blaadjes zijn vergelijkbaar met raapstelen of rucola, dus deze kun je als alternatief gebruiken. 

Voor 4 personen als hoofdgerecht

Voor de saus

150 g cashewnoten
1 teen knoflook
1 grote gekookte rode biet
zout & peper naar smaak
sap van 1 citroen

Voor de pasta

500 g rauwe rode bieten
olijfolie 
300 g gedroogde pasta
100 g mizuna, raapstelen of rucola
1 el crema di balsamico of gewoon balsamico azijn

  • Week de cashewnoten in kokend water voor ongeveer 20 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de bieten voor de pasta in dunne plakjes, halveer eventueel de erg grote plakjes. Verspreid ze over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de bieten gaar zijn. 
  • Maak dan de saus. Pel en snijd de knoflookteen in plakjes. Bak even kort aan in een koekenpan in olijfolie, zodat de rauwheid er nét af is. Pas op dat ze niet aanbranden.
  • Hak de gekookte biet grof. Pureer ze met de knoflook en geweekte cashews in de blender of met een staafmixer. Is hij erg stijf, voeg een beetje water toe. Breng op smaak met zout en peper en citroensap: begin met een halve citroen, proef dan en voeg naar smaak meer toe. 
  • Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Was de mizuna. 
  • Meng de pasta met de saus. Verdeel over 4 borden, met daarop de geroosterde bieten en mizuna. Maak af met een beetje crema di balsamico.

Bietenpasta

Bietenpasta mizuna

Mizuna in de moestuin

 

Emma, gastredacteur. Ons kaasmeisje houdt ook van lekker veel groenten en fruit.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama