Open menu

penne met spinazie thbEen pastagerecht kan altijd. Lekker snel klaar, voedzaam en je kunt er alle kanten mee op. Zo maakte ik onlangs dit recept, eenvoudig, snel en lekker! Ideaal voor een doordeweekse dag.

Voor twee personen

penne (ik reken per persoon ongeveer 75 gram ongekookte penne)
400 g verse spinazie
3 handjes cherrytomaten
1 bakje (150 g) oesterzwammen, in reepjes gescheurd
1 bakje (150 g) plantaardige zuivelspread met kruiden (ik nam AH Terra)
2-3 teentjes knoflook, geperst
1-2 tl oregano
1-2 tl tijm
(olijf-)olie om te bakken
peper en zout naar smaak

  • Doe de cherrytomaten in een ovenschaal, besprenkel licht met een beetje olijfolie en zet ze in een op 200 graden voorverwarmde oven. Wanneer je een grillstand op je oven hebt, zet deze dan aan. Bak/grill de tomaatjes tot ze beginnen te bubbelen en te verkleuren (let op: onder de grill kan het ineens snel gaan).
  • Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Scheur intussen de oesterzwammen in reepjes. Verhit een grote koekenpan, voeg wat olie toe en bak de oesterzwammen tot ze beginnen te kleuren. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg de kruiden en de knoflook toe.
  • Voeg vervolgens de spinazie toe aan de oesterzwammen (wanneer het teveel in 1 keer is, doe dit dan in een aantal delen, spinazie slinkt behoorlijk tijdens het bakken).
  • Wanneer alle spinazie geslonken is, voeg dan het bakje zuivelspread toe en roer dit door de groentes.
  • Roer er vervolgens de gekookte penne door en schep tot slot de cherrytomaten erdoor. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

penne met spinazie

Helen, gastredacteur. In het dagelijks leven ook bezig met eten en fotografeert daarnaast sinds kort graag.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama