Open menu

penne met spinazie thbEen pastagerecht kan altijd, er zijn zoveel mogelijkheden! Zoals bijvoorbeeld dit recept voor volkoren penne met spinazie. Dit gerecht staat binnen dertig minuten op tafel en je houdt er nog een tweede portie saus aan over. Handig als basis voor een mac and cheese of een Mexicaans gerecht. Of gewoon nog eens hetzelfde gerecht natuurlijk. Het recept voor de saus is goed voor ongeveer 700 milliliter saus.

Voor twee personen:

ca. 200 g volkoren penne
4 el pijnboompitten
400 g verse spinazie
cherrytomaatjes
olijfolie

Voor de ‘kaas’-saus:
400 g bloemkool (ik nam een zak bloemkoolrijst)
2 kleine of 1 grote ui
handjevol cashewnoten
1 el edelgistvlokken
4 tenen knoflook
snufje nootmuskaat
snufje chilipoeder
snufje kurkuma
kneepje citroensap
½ bouillonblokje
1-2 el olijfolie
ca. 300 ml water

  • Zet de oven op de grillstand en verwarm deze ongeveer 5 minuten voor. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal, besprenkel er wat olijfolie over en zet de schaal in de oven. De tomaten moeten licht geblakerd worden. Dit duurt enkele minuten en is voor iedere oven anders, dus houd het een beetje in de gaten.
  • We gaan verder met het maken van de 'kaas'-saus:
    • Snipper de ui, doe de olie in een pan en bak de ui ongeveer 5 minuten, totdat deze een beetje glazig geworden is.
    • Doe vervolgens de cashewnoten en het water in de pan. Verwarm (het hoeft niet te koken) voor ongeveer 5 minuten, totdat de cashewnoten wat zachter geworden zijn.
    • Daarna gaat de bloemkool, knoflooktenen en het halve bouillonblokje erbij. Laat dit geheel zachtjes stoven totdat de bloemkool gaar is, dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
    • Breng de inhoud van de pan over in een blender en schep de edelgistvlokken erbij. Voeg vervolgens een mespuntje chilipoeder, kurkuma en nootmuskaat toe.
    • Zet de blender aan en mix tot een homogene saus. Wanneer de saus te dik is, voeg dan wat extra water toe. Proef de saus en breng op smaak met de olijfolie, citroensap en eventueel peper en zout.
  • Kook de volkoren penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en zet apart. Neem dezelfde koekenpan en voeg hier een scheut olijfolie aan toe.
  • Snij de spinazie iets fijner en bak deze in de koekenpan. Wanneer de spinazie geslonken is, is het tijd om de borden op te gaan maken.
  • Verdeel de penne over twee diepe borden. Schep hierover per bord ongeveer ¼ van de ‘kaas’saus. Hier bovenop gaat de spinazie en tot slot garneer je de borden met de pijnboompitjes en de cherrytomaatjes.

Eet smakelijk!

penne met spinazie

kaassaus

Helen, gastredacteur. In het dagelijks leven ook bezig met eten en fotografeert daarnaast sinds kort graag.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama