Open menu

paprikapannenkoekjeskleinHet is volop paprikaseizoen. Ze zijn goedkoper, lekkerder en natuurlijk ook ecologischer dan tijdens de andere maanden. Daarom eet ik er bijna elke dag. Om eens iets anders maken dan in de pan gebakken paprikareepjes, bedacht ik deze puur plantaardige paprikapannenkoekjes. Ze zijn lekker als aperitiefhapje of als bijgerecht bij de maaltijd. Het recept is losjes gebaseerd op besan ka cheela, Indiase kikkererwtenpannenkoekjes. De structuur ligt ergens tussen pannenkoek en omelet. Laat de groentevulling achterwege en je hebt ook een prima ontbijt.

Voor ongeveer 12 stuks.

Voor de paprika's

1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
2 teentjes knoflook
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
cayennepeper
peper en zout
olie om te bakken

Voor de pannenkoekjes

150 g kikkererwtenmeel
40 g bloem
1 flinke tl bakpoeder
1/2 tl zout
3 dl water
olie om te bakken

  • Maak de paprika's schoon en rasp ze grof met de keukenmachine of snij ze zeer fijn. Knijp het overtollige vocht eruit.
  • Verwarm een koekenpan met wat olie en bak hierin al roerend de paprika's. Pers de knoflooktenen uit en voeg ze toe. Voeg ook de komijn, het paprikapoeder, de cayennepeper en wat peper en zout toe. Bak een paar minuten totdat de paprika's gaar zijn. Laat even afkoelen.
  • Meng het kikkererwtenmeel, de bloem, het bakpoeder en het zout in een beslagkom. Voeg beetje bij beetje het water toe totdat je een dun beslag krijgt zoals bij pannenkoeken. Misschien heb je iets meer of iets minder water nodig. Klop het beslag vervolgens een paar minuten met een garde.
  • Roer de paprika's onder het beslag. Bak van telkens een sauslepel beslag pannenkoekjes in een kleine koekenpannen met wat olie, op middelhoog vuur. Zet het vuur minder hoog dan voor gewone pannenkoeken! Bak ze een minuut of twee of totdat de bovenkant droog is. Draai de pannenkoekjes om bak nog een minuut ofzo aan de andere kant.
  • Serveer meteen. Lekker met een chutney, salsa of zelfs met guacamole. 

paprikapannenkoekjes


Meer plantaardige pannenkoeken!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama