Open menu

tofupannenkoek klein1Eerder recenseerden we het kookboek Groene tofu van Amalia Wasiliev. Vandaag geven we jullie uit dit boek een recept voor tofupannenkoekjes. Deze veganistische pannenkoekjes zijn net zo lekker als gewone pannenkoekjes. Als basisingrediënt gebruiken we zijdentofu. Dit is een zeer zachte soort tofu die gebruikt wordt voor blokjes in de soep of gemixt in allerlei bereidingen zoals hier in een pannenkoekenbeslag.

Voor 2 personen

2,2 dl kokosmelk
150 g zijdentofu
130 g zelfrijzend bakmeel
1 tl vanille-extract 
snuf zout
½ el plantaardige olie 

  • Meng de tofu, vanille en melk in de blender tot een glad mengsel. Zeef de bloem in een kom en doe het zout erbij, Giet het vloeibare mengsel bij de bloem en meng goed door elkaar.
  • Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Schenk steeds ongeveer 60 ml van het beslag in de pan en bak de pannenkoekjes 2 minuten per kant. Je ziet aan de kleine luchtbelletjes aan de bovenkant of het pannenkoekje omgedraaid kan worden. Herhaal dit tot het beslag op is.

Schenk er wat ahornsiroop overheen als je het serveert.

tofupannenkoek 01

tofupannenkoek 02


Meer plantaardige pannenkoeken!

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama