Open menu

vegan pannenkoek kleinMet een lokale organisatie organiseren we ieder jaar een pannenkoekenmiddag. Sinds vorig jaar kwam er ook de vraag om vegan pannenkoeken te voorzien. Het was niet helemaal een succes door een beslag dat niet genoeg getest was en een gebrek aan planning. Dit moest beter. Voor de editie van begin dit jaar kreeg ik zelf een recept toegeschoven en de vraag om ze alvast voor te bakken om een optimale bediening te kunnen garanderen. Het recept heb ik uiteindelijk flink aangepast na een proefbaksessie. Na afloop was iedereen erg tevreden van het resultaat. Daarom hier mijn eigen versie van het recept voor jouw eigen pannenkoekenfeestje thuis.

Voor ongeveer 10 stuks

2 el chiazaad
3 el water
200 g bloem
1/2 tl bakpoeder
1 zakje vanillesuiker 
1 el suiker (optioneel)
snuf zout
8 dl sojamelk
olie om te bakken

  • Meng het chiazaad met 3 eetlepels water en laat minstens 10 minuten weken.
  • Meng de droge ingrediënten in een beslagkom
  • Mix het geweekte chiazaad met 2,5 tot 3 dl sojamelk in de blender of met een goede staafmixer. Mix gedurende een paar minuten om een goede binding te garanderen.
  • Meng het chia-sojamelkmengsel onder de droge ingrediënten met een garde tot een homogeen geheel. Voeg hierna beetje bij beetje de rest van de sojamelk toe totdat je een glad beslag hebt.
  • Bak pannenkoeken op een redelijk hoog vuur, ongeveer 2 minuten aan elke kant. Gebruik ongeveer een pollepel per pannenkoek.

De pannenkoeken zijn gemakkelijk te maken, maar plakken toch iets meer dan de gewone variant. Gebruik daarom een flensjepan of minstens een goede anti-aanbakpan en voeg bij elke nieuwe pannenkoek een beetje olie toe. Draai ze op pas om wanneer de bovenkant echt droog is.

vegan pannenkoek


Meer plantaardige pannenkoeken!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama