Open menu

De eerste week van januari staat bij Koken & Zo in het teken van het 'Fatima Bakkeren'. Vandaag: Chatapi gevuld met tomatensalsa, gebakken spitskool met yoghurtsausje.

Chapati gevuld met tomatensalsa, gebakken spitskool met yoghurtsausje

voor 2 personen

4 oprolbare wok rolls chapati of zelfgemaakte chapati
150 gram rijpe tomaten of tomatenblokjes uit blik
1 teen knoflook
1 ui
7 bladen spitskool
1/2e courgette
1 bakje quornstukjes
beetje bakboter
zout, peper
Milde halfvolle of magere yoghurt, paar lepels
Halfvolle slasaus
Komijnpoeder/kerriepoeder

Snijd de bladen spitskool in dunne reepjes. Idem voor de courgette. Wok de groenten tot ze wat zachter zijn. Bak ondertussen in een koekenpan de veggiestukjes in wat boter.
Terwijl dit op staat kun je de tomatensalsa maken; maal de tomaten met de ui en knoflook grof met de staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout.
Voor de kerriesaus meng 4 delen slasaus met 1 deel milde yoghurt en roer er een paar theelepels kerrie- en/of komijnpoeder doorheen. Maal de pepermolen erboven. Proef of er genoeg kerrie inzit.
Besmeer een chapati met een lepel tomatensalsa, leg er een schep groenten op en wat van de quornstukjes. Rol het geheel op. Bak de gevulde en opgerolde chapati in de koekenpan die je nog hebt staan bruin. Leg op een schaal of borg en lepel er het sausje over.

Beweegtip: Met het nieuwe jaar is het natuurlijk ook weer eens tijd voor een goede schoonmaak: stoffen in alle hoeken en die ramen mogen ook wel weer eens een keer.

De Fatima-Bakkerweek

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama