Open menu

rodekoolkimchi thbIn Indonesië hebben ze atjar, in India pickles en de Koreanen eten.. kimchi als bijgerecht. Kimchi is een heerlijk fris-scherp bijgerecht, dat meestal van Chinese kool wordt gemaakt. Vandaag een recept voor kimchi van rode kool.

Door het gebruik van rode peper wordt kimchi lekker scherp. Als gevolg van de fermentatie kan kimchi trouwens wat eigenaardig gaan ruiken, stinken eigenlijk, maar dat hoort zo. In Korea hebben ze er aparte koelkasten voor, maar als je de kimchi goed inpakt, kun je hem ook goed in je gewone koelkast huisvesten. Vaak wordt kimchi met vissaus gemaakt, maar deze is vegetarisch.

Dit leuke recept kregen we van Hielke van der Tuin van de website www.sevenofakind.nl/.

Rodekoolkimchi

Halve rode kool
2 groentebouillonblokjes (bij de toko kun je shiitakebouillon vinden, neem die als je daar makkelijk aan kunt komen)
50 ml rijstazijn
20 ml sojasaus  
1/2 el cayennepeper
100 ml chilisaus (gewone chilisaus of Sriracha, niet chilisaus waar zoete chilisaus op staat)
2 el zoute sojasaus
2 teentjes knoflook

schone, grote weckpot

  • Snij de knoflook fijn.
  • Snij de rode kool zo fijn mogelijk in lange repen.
  • Doe alle ingrediënten behalve de rode kool in een pan en breng aan de kook. Leg de rode kool in de pan en laat vier tot vijf minuten doorkoken. De rode kool moet een beetje beet houden.
  • Doe de rode kool nu in een weckpot en laat afkoelen.Laat minimaal twee dagen staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Heerlijk op je boterham of als bijgerecht bij oosters eten. In de koelkast minimaal een maand houdbaar in een gesloten weckpot.

Bron: www.sevenofakind.nl/

rodekoolkimchi

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama