Open menu

renskroessushi thbGister bespraken we het boek Powerfood van Rens Kroes. Vandaag een van haar kleurrijke recepten: quinoasushi. Vol met heerlijke vega ingrediënten.

All you can eat! Geen grap, want deze sushi is ontzettend gezond. Neem lekker een middagje de tijd om de sushi te rollen. Heel ontspannen en gezellig met je lover of met vriendinnen. Leuk als originele traktatie, maar ook lekker voor een romantisch avondje of als snack na het sporten.


Quinoasushi

Bereidingstijd 25 minuten
4 sushirolls

Benodigdheden
rolmatje, maar het kan ook zonder (challenge!) 

Ingrediënten
200 g quinoa
1 biologisch vegetarisch bouillonblokje
150 gram biologische tofoe
1 avocado
1/2 komkommer
1 grote wortel
4 norivellen
mayonaise
optioneel sesamolie
cayennepeper, optioneel
4 el biologische sojasaus
4 tl wasabi

Bereiding
Spoel de quinoa schoon en kook het in water met het bouillonblokje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem afkoelen. Was ondertussen de tofoe en snijd deze samen met de avocado, komkommer en wortel in mooi gelijke, dunne stroken (ongeveer zo lang als het norivel). Verdeel een kwart van de quinoa over het vel en besmeer het eventueel met mayonaise. Leg de stroken tofoe, avocado, komkommer en worteldicht op elkaar over de lengte van het norivel. Besprenkel het met wat sesamolie en eventueel met wat cayennepeper als je van pittig houdt. Rol het vel nu met de hand of een matje op tot een strakke rol en maak het vrije stukje vel aan het eind wat vochtig om het geheel dicht te plakken. Gebruik een scherp mes om de rol te snijden. Serveer de sushi met een dip van sojasaus en wasabi. Je kunt verschillende rollen maken met andere ingrediënten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Erg leuk om mee te experimenteren!

 Dit recept en de bijbehorende foto komen uit het boek Powerfood van Rens Kroes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama