Open menu

aziatische noedels thbDeze snelle wokmaaltijd is geïnspireerd op die snelle noedelhap-to-go die je ergens onderweg bij een Aziatische eettent kunt bestellen. Helemaal authentiek zijn dat soort maaltijden waarschijnlijk niet, maar wel gewoon lekker, snel, verwarmend en gezond. Met een beetje oefening heb je deze noedelwok in 15-20 minuten op tafel. De verbrijzelde pinda's zorgen voor extra textuur. Het recept is voor één persoon, maar je kunt de hoeveelheden makkelijk verdubbelen, verdrievoudigen of anderszins aanpassen.

Voor één persoon

50 g mie naar keuze
50 g tempeh
25 g ongezouten pinda's
250 g groente (ik gebruikte broccoli, bospeen en spitskool)
1 el goede sojasaus (b.v. Kikkoman)
1 el stroop
1 tl citroensap
1 teen knoflook
chilipepertje of sambal naar smaak
½ el sesamzaad (optioneel)
fikse scheut neutrale (zonnebloem)olie

  • Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Bewaar wat kookvocht.
  • Snij ondertussen de tempeh in blokjes, verbrijzel de pinda's (in de vijzel) en maak de groente schoon. Hou de iets vastere groente als broccoli en bospeen apart van de groente die snel gaar is, zoals spitskool en taugé.
  • Meng sojasaus, stroop, citroensap, knoflook uit de pers en een fijngesneden chilipepertje of sambal in een klein kommetje.
  • Verhit een fikse scheut neutrale olie in een wok en bak hierin de blokjes tempeh in ca. 3 minuten goudbruin. Voeg de vaste groente toe, eventueel met een snufje zout, en bak het geheel nog 2-3 minuten.
  • Voeg nu de gekookte mie en snel garende groente als spitskool of taugé toe, gevolgd door het sojasausmengsel, en meng goed.
  • Bak de Aziatische noedels nog 1-2 minuten op hoog vuur en meng de verbrijzelde pinda's en sesamzaad erdoor. Voeg, indien nodig, wat kookvocht van de mie toe.

Serveer meteen.

aziatische noedels pan

aziatische noedels bord

Eelco, site-administrator en culiredactie, maakt een goeie brunch op zondagochtenden. Werkt als onderzoeker aan 'recommender systems', ook voor recepten, en doet ook iets met privacy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama