Open menu

De eerste week van januari staat bij Koken & Zo in het teken van het 'Fatima Bakkeren': lichte avondmaaltijden uit verre oorden met elke dag bovendien een handige beweegtip. Vandaag: gewokte groenten met mie en loempiaatjes uit de oven.

Gewokte groenten met mie en loempiaatjes uit de oven
(voor 2 personen)

Dit recept heb je in een goed half uur op tafel. De ovenloempia's bevatten nauwelijks calorieën en complementeren de gewokte groenten en de mie. Lekker licht Chinees met veel groente.

Loempia's

8 loempiavelletjes (diepvries toko), ontdooid
1 kleine ui, gesnipperd
150 gram taugé
handjevol doperwten
1 tl komijnzaad
2 tl currypoeder
2 tl korianderblad

Rooster komijnzaad in een wok. Voeg neutrale olie toe en fruit de ui. Doe de taugé in de wok en bestrooi met currypoeder en een snufje zout. Na twee minuten volgen de doperwten (diepvries eerst kort voorkoken) en de koriander. Haal de wok van het vuur. Spreid de loempiavelletjes uit op een bakblik en schep het mengsel in het midden van de loempiavelletjes. Vouw de zijkanten samen en rol de loempia's op. Indien nodig, de velletjes vastplakken met een mengsel van water en bloem. Bak de loempia's 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Gewokte groenten

200 g sperziebonen
150 g wortel, in reepjes
1 kleine paprika, in reepjes
Teentje knoflook, gember, beide gehakt
1 tl sambal
2 el donkere sojasaus
1 tl bruine suiker
drupje sesamolie

Kook de sperziebonen beetgaar. Verhit sesamolie en neutrale olie in een wok. Fruit de knoflook, gember en sambal. Voeg wortel en paprika toe en wok vijf minuten. Doe de sperziebonen erbij, gevolgd door de suiker, snufje zout en de sojasaus. Roer goed door en serveer.

Mie

100 g mie (twee raampjes mie als je mie van de toko gebruikt)
1 tl lichte sojasaus

Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing in voldoende water met zout. Spoel af en doe terug in de pan. Vermeng met de sojasaus, verhit nog even door en serveer.

Suggesties

- geef er atjar tjampoer bij
- voor de stoute Fatima: een beetje saus bij loempia's
- nog zin in een dessert: neem een mandarijn of clementine

Beweegtip van de dag

Nieuwjaarskaarten vergeten op te sturen? Breng ze persoonlijk langs, op de fiets natuurlijk.

De Fatima-Bakkerweek

Eelco, site-administrator en culiredactie, maakt een goeie brunch op zondagochtenden. Werkt als onderzoeker aan 'recommender systems', ook voor recepten, en doet ook iets met privacy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama