Open menu

Het was een warme zomerdag en ik had zin in iets pittigs en toch koels toen ik dit recept bedacht; het was meteen een succes en inmiddels maak ik er vele variaties op. Ik maak het gerecht al lang niet meer alleen in de zomer; het doet het ook erg goed als lunchgerecht of op een feestje.

Je kunt goed variëren met dit gerecht. De paksoi en komkommer kunnen bijvoorbeeld vervangen worden door mango en broccoli, het is maar hoe creatief je durft te zijn. Het lekkerst is het om dit gerecht op de traditionele manier te eten, dus met stokjes of, als je daar niet zo goed in bent, alleen met een vork.

Thaise noedelsalade

Voor 2 personen:
1/2 komkommer in kleine blokjes
1/2 paksoi in dunne reepjes.
1 kleine rode ui in dunne reepjes
250 mie of noedels
50 g pindasaus (zelfgemaakt bij voorkeur)
1 rode peper in reepjes zonder de zaadjes, tenzij je van echt pittig houdt
2 tl ketjap manis (zoete ketjap)
1 tl zoute sojasaus
plantaardige olie om te bakken

  • Verhit de olie in een pan om middelhoog vuur en voeg de ui, paksoi en rode peper toe. Roer een paar keer om tot de ui glazig is en zet het vuur lager.
  • Voeg de zoute sojasaus en ketjap toe, en roer totdat de uien en paksoi zacht zijn.
  • Haal de pan van het vuur en bereid de noedels of mie volgens de verpakking.
  • Zet dan de pan met paksoi terug op het lage vuur, voeg de gehakte komkommer toe en de pindasaus. Laat de pindasaus zacht en dun worden (evt wat water toevoegen) en meng de noedels erdoor wanneer het zacht is. Bedek alle noedels met pindasaus en zorg dat de komkommer, paksoi en ui goed verdeeld is.
  • Doe over in een saladekom en laat een paar uur in de koelkast staan voor het serveren.
  • Eet met cassavekroepoek.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama