Open menu

courgette_thbCourgettes zijn extra lekker als ze gegrild of flink gebakken zijn. De geschroeide smaak van gebakken courgette gaat heel goed samen met een frisse tegenhanger als citroen.

In deze salade gebruikte ik kleine courgettes, die bij het bakken stevig blijven en vol smaak zitten. Door de dressing van citroen en kappertjes, smaakt deze salade fris en zomers.
En hoe langer je de salade  van tevoren maakt, hoe beter de smaken in elkaar trekken. Een ideale salade voor bij de barbecue of picknick!

Courgettesalade met kappertjes en citroen

Voor 2 personen

3 -4 kleine courgettes
olijfolie om in te bakken
sap van een halve citroen
8 el olijfolie
rasp van een halve citroen
1 el kappertjes, fijngehakt
3 el platte peterselie, fijngehakt
half teentje knoflook, geraspt
peper
eventueel wat zout

  • Snij de courgettes in schuine plakken. Verhit olijfolie in een koekenpan, of grilpan, en bak de courgette op hoog vuur tot deze bruin geschroeid is.
  • Maak een dressing door de olijfolie, citroensap, citroenrasp, fijngehakte kappertjes en knoflook door elkaar te mengen. Voeg er 2 eetlepels peterselie aan toe en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
  • Meng de dressing door de nog warme courgette en laat minstens één uur de smaken goed trekken.
  • Bestrooi voor het serveren met de resterende peterselie.

 

Jannika, culiredactie tot 2015. Kijkt graag Britse kookprogramma’s.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama