Open menu

altDeze bonensalade met Mexicaans tintje doet het goed op hete zomerdagen, maar vult ook genoeg wanneer de zomer meer op herfst begint te lijken…

Door de ui eerst te marineren in limoensap zorg je ervoor dat je niet een hele avond met een uiensmaak in je mond zit. Het rauwe gaat eraf en je houdt een milde, zoetige smaak van uien over.

Kidneybonensalade

Voor 2 personen

1 blik kidneybonen (blik van 425 ml)
1 paprika
2 tomaten
1 rode ui
2 limoenen
avocado
bosje verse koriander
halve tl gemalen komijn
6 el olijfolie
zout en peper naar smaak

  • Snij de ui in dunne reepjes en leg het in het sap van één limoen. Laat dit een uurtje marineren, totdat de ui zacht en mooi roze is.
  • Giet de bonen in een vergiet en spoel ze af met koud water.
  • Snij de paprika in dunne reepjes. Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en snij ook deze in dunne reepjes. Schil de avocado en snij deze in blokjes. Hak de koriander. Meng alle groenten en koriander, exclusief de ui, door de bonen.
  • Klop een dressing van de olie, sap van de tweede limoen, komijn, peper en zout. Meng de dressing door de bonen. Schep de gemarineerde ui bovenop de salade.

Serveer er eventueel nacho’s bij en in ieder geval een koud Mexicaans biertje.

Jannika, culiredactie tot 2015. Kijkt graag Britse kookprogramma’s.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama