Open menu

sperziebonen thbAls kind was ik al dol op kervel. Je deed mij een groot plezier met een soep van dit licht, anijsachtige kruid. Daarna ben ik het eigenlijk een hele tijd uit het oog verloren. Het zat niet in mijn systeem om ermee te koken. De laatste tijd duikt het weer wat vaker op. Of lijkt dat maar zo omdat ik er meer op let?

Hoe dan ook, kervel is een fijne, zachte smaakmaker. Een paar plukjes door een groene salade geeft het hele gerecht een fris kruidige draai. Deze salade is makkelijk te maken, maar heeft zeker geen alledaagse smaak. De zachte smaken van ei en avocado combineren goed met de kervel, balsamico-azijn en de knapperige boontjes.

Sperziebonensalade met avocado en kervel

Voor 2 personen

300 g sperziebonen
1 rijpe avocado
3 eieren
6 el olijfolie
2 el mosterd (ik gebruikte Franse mosterd, maar grove mosterd kan ook prima)
2 el balsamico-azijn
half teentje knoflook
zout en peper
een handvol verse, gehakte kervel

  • Breng water aan de kook en kook de eieren in acht minuten hard. Laat ze vervolgens schrikken in koud water en pel ze.
  • Maak de boontjes schoon en snij de uiteinden eraf. Kook ze kort in licht gezouten water, tot ze beetgaar zijn. Ze mogen nog best een beetje knapperig zijn.
  • Schil de avocado, verwijder de pit en snij in blokjes.
  • Rasp de knoflook heel fijn, of wrijf het tot een pasta door het te pletten met de platte kant van een koksmes. Klop de knoflook samen met de olie, mosterd, azijn, zout en peper tot een dressing.
  • Meng de bonen met de avocado en maak dit aan met de balsamicodressing. Snij de eieren in kwarten, leg deze op de salade en bestrooi met flink veel kervel.
Jannika, culiredactie tot 2015. Kijkt graag Britse kookprogramma’s.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama