Open menu

altHet is nog steeds bonenestafette en daarom eten we vandaag een salade met drie soorten bonen: sperzie-, snij- en borlottibonen.

Borlottibonen zijn mooie gespikkelde bonen die je soms op de markt of bij de beter gesorteerde groenteboer vindt. Je kunt ze ook vervangen door andere bonen zoals flageolets of witte bonen. Die kun je gedroogd kopen, 24 uur laten weken en dan een uur koken óf je kunt ze in een blikje kopen. Bij Turkse winkels vind je vaak bijzonder veel soorten bonen.

Wij aten met twee personen van de salade en de rest ging de volgende dag mee in de bentobox. Hou dan wel de dressing apart.

Voor 3 personen
100 g borlottibonen in de peul (dat is 50 g gepeld gewicht)
100 g sperziebonen (een flinke hand)
125 g snijbonen (5 stuks)
1 klein peertje
2 el citroensap
1/2 tl gladde mosterd
1 el (sherry)azijn
1 el yoghurt
1/2 tl tijm
zout
eventueel 4 bladeren Romeinse of ijsbergsla

alt

  • Haal de borottibonen uit de peul en kook de bonen in 20 minuten gaar in weinig water. 
  • Haal de uiteinden van de sperziebonen en kook ze beetgaar.
  • Snij de snijbonen in drieeën. Kook ze beetgaar. Snij dan elk stuk in de lengte ook weer in drieën, zo dat je dus dunne reepjes krijgt.
  • Rasp of prak de peer fijn in een kommetje. Voeg citroensap, mosterd, azijn, yoghurt, tijm en zout naar smaak toe. Roer tot een dressing.
  • Hussel alle bonen door elkaar en hussel daar de dressing weer over. Serveer in de bladeren sla.

 

 

 

 

 

 

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama