Open menu

rodekoolsalade thbIk behoor tot een geheim genootschap van mensen die rode kool graag combineren met tahin. Misschien is het wat ijdel, maar ik heb aan tafel wel tien keer tegen mijn tafelgenoten geroepen hoe heerlijk mijn salade was. Echt. Een blijvertje. 

De rode kool moet je heel fijn raspen. Ik doe dat met een mandoline op een fijne stand. Als ik, wanneer ik de mandoline hanteer, een ovenwant om mijn hand doe, kan de EHBO-doos in de badkamer blijven.  Ik heb één van mijn keukenwanten ervoor opgeofferd: het is een mandolinewant geworden.  

Rodekoolsalade met sinaasappel en pistachenootjes

Voor 4 personen (bijgerecht)
250 g rode kool
2 sinaasappels
50 g pistachenootjes (gedopt gewicht)
1 el tahin
1 el zure room
1 el citroensap
1 el olijfolie
1 el water

  • Rasp de rode kool (zie boven).
  • Schil de sinaasappels en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Hak of vijzel de pistachenootjes fijn.
  • Klop citroensap, olijfolie, tahin, zure room en water door elkaar tot een dressing.
  • Meng de rode kool, sinaasappel, pistachenootjes en de dressing door elkaar. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper, maar ik vond dat niet nodig.

Gelijk opeten, anders worden de nootjes zacht. Maar je kunt de pistaches natuurlijk ook pas later toevoegen.

rodekoolsalade

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama