Open menu

mozzarellasalade thbSperziebonen: dol ben ik er op. Ik wacht maanden tot er Hollandse sperzieboontjes zijn, die zijn zo lekker vers en smaken heerlijk naar vroeger. Hoewel dat laatste vast niet voor iedereen geldt: er zullen massa's mensen groot geworden zijn met muffe boontjes uit pot. Er gaat niet veel boven simpel gekookte boontjes, serveren met aardappels en een frittata. Maar deze keer gaan ze in de salade.

Een mozzarellasalade nog wel. Mozzarella verwacht je misschien met tomaat en basilicum. Ook lekker, maar dit is weer iets anders.

Voor 2 personen
1 courgette
175 gram sperziebonen
1 bol mozzarella
4-6 gegrilde artisjokkenharten (van de delicatessenwinkel of uit een potje van Sacla)
citroenrasp en sap van 1/3 citroen
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
zout en peper
optioneel: snufje pul biber

  • Haal de puntjes van de sperziebonen en kook ze in een pan kokend water beetgaar. Laat even afkoelen.
  • Snij de courgette doormidden en dan in de lengte in plakken. Verhit een grilpan en gril de courgette aan beide kanten zodat ze een mooi streepje krijgen.
  • Scheur de mozzarella in stukjes.
  • Meng een eetlepel olijfolie, de balsamicoazijn en het citroensap en de citroenrasp door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de courgette op een groot bord. Verdeel de bonen erover. Druppel de dressing erover. Verdeel dan de mozzarella en artisjokken over de salade, besprenkel de mozzarella met de resterende eetlepel olijfolie en bestrooi het geheel nog met wat zout en zwarte peper of pul biber.

Lekker met aardappels uit de oven en wat mosterdmayonaise. 

mozzarellasalade

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

the Kitchenary

horecarama