Open menu

broccolisalade thbWe kregen een fles arganolie, een notige olie, die wel wat van walnotenolie of een andere notenolie wegheeft, maar toch een heel eigen smaak heeft. We maakten er een dressing mee voor een salade van broccoli uit de oven en sinaasappel.

Bijgerecht voor 2 personen
400 g broccoli
1 sinaasappel
2-3 el arganolie (neem een notenolie als je geen argan hebt of een hele lekkere olijfolie)
1 el olijfolie
1 el citroensap
zout/peper
optioneel: snuf pul biber

  • Vewarm de grill van de oven op 225 graden.
  • Breng een pan water aan de kook, snij de broccoli in roosjes en blanceer de broccoli twee minuten in het kokende water. Afgieten en droog af met een theedoek.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en stort daar de broccoli op. Giet de eetelepel olijfolie eroverheen en masseer de olie met je handen een beetje in de broccoli. Leg de broccoli 25 minuten onder de grill. Blijf er wel bij, bij mij had de grill echt 25 minuten nodig, maar misschien is jouw grill sneller dan die van mij.
  • Snij de sinaasappel in stukjes en leg in een saladekom. Doe de broccoli zodra die klaar is erbij.
  • Meng arganolie, citroensap en zout en peper door elkaar en giet over de broccoli en sinaasappel. Bestrooi eventueel met pul biber.
  • Serveer meteen.

Lekker met tagliatelle met pesto.

broccolisalade

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama