Open menu

zaatar croutons thbUit Israel nam ik een flinke voorraad za´atar mee. Za’atar is een geurig mengsel van hysop, sesamzaad, sumak en zout. De inhoud van mijn koffer rook naar za’atar omdat het potje was opengegaan. Heerlijk! En gelukkig zat er een zakje rondom het potje.


Ik maakte maar eens knapperige, zongebruinde croutons met za’atar! Verzengend lekker in niet te dikke soepen, zoals tomaten-of courgettesoep. Een oase van knapperigheid en pit in salades! Bijvoorbeeld in fattoush, een Libanese salade van blokjes komkommer, tomaten en ui met peterselie en munt.

Voor 4 personen
extra lekkere olijfolie
75 g oud beschuitdroog brood
2 eetlepels za’atar

  • Snij de broodjes in blokjes.
  • Doe een bodempje olijfolie in de koekenpan.
  • Bak de helft van de croutons op matig vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg eventueel nog wat extra olie toe.
  • Voeg een eetlepel za’atar toe en bak nog een minuut.
  • Herhaal deze manier van werken met de tweede portie broodblokjes. Maak wel eerst even de pan schoon met een stuk keukenpapier, anders verbrandt de za’atar die achterbleef in de pan in het nieuwe laagje olie.

zaatar croutons

 


Meer met brood!

 

Antoinette, gastredacteur tot 2015, resideert in Italië en schijft ook voor haar eigen blog Italiaans koken met Antoinette.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama