Open menu

arabische salade thbLaten we een nieuwe trend beginnen: een veggietarier! Je eet vegetarisch, maar eet sommige dagen veganistisch. Het is fijn om te weten dat je niet ieder gerecht hoeft op te leuken met kaas om veel smaak te krijgen. Deze salade is een combinatie van zoet, hartig en knapperig. Ieder hapje is een genot voor de zintuigen. Een prachtig gerecht voor een mooie dag of als comfortfood. Ook leuk om te serveren bij een barbecue!

Voor 2 personen

6 dadels
100 g verse spinazie
¼ krop ijsbergsla
150 g champignons
1 teentje knoflook
½ granaatappel
½ citroen
6 el olijfolie
100 g couscous
4 kerstomaatjes
8 radijsjes

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Indien dit niet op de verpakking staat, voeg 2 el olijfolie toe ,zodat de couscous iets smeuïger wordt.
  • Was en snijd de tomaat, radijs, dadels (zonder pit) in stukjes. Scheur de kropsla in stukjes en meng alles met elkaar. Was indien nodig de spinazie en voeg deze ook toe.
  • Snijd de champignons in stukjes. Pers de knoflook in een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de champignons kort aan.
  • Snijd de granaatappel doormidden. Haal voorzichtig de zaadjes eruit, zonder de witte stukjes. Doe dit boven je salade, zodat het sap mooi in je salade terecht komt.
  • Meng de overgebleven olijfolie met de uitgeknepen citroen. Breng op smaak met de paprikapoeder en ras el hanout. Proef of het mengsel niet te zuur is.
  • Meng de dressing door de salade, samen met de champignons.
  • Maak de couscous los met een vork en meng ook deze door de salade.

Een goede pita met hummus erbij en je hebt een complete maaltijd. Eet smakelijk!

arabische salade

Freya, gastredacteur, is receptontwikkelaar. Haar passie is koken en haar grote liefde zijn haar zoontjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama