Open menu

zomerse pastasaladeNiets is lekkerder dan een zomerse BBQ salade. Ze zijn eenvoudig te maken, gezond en bovendien zeer smakelijk. Daarom hebben we een heerlijk vegetarisch recept waar jij en je gasten van zullen smullen. Ook is dit recept ideaal om te maken voor wanneer je gasten hebt.

In ieder geval ben je met dit recept alvast klaar voor als het lekker weer is en hoef je niet meer na te denken over wat jullie gaan eten. Deze salade is geschikt als avondeten, maar natuurlijk kan je in plaats daarvan een kleinere hoeveelheid maken en het als lunch serveren. De pastasalade kost weinig tijd om te maken, namelijk slechts 20 minuten. Makkelijk, lekker en snel. Ideaal dus!

Let wel op: niet alle pesto’s zijn helemaal vegetarisch. Het zou kunnen dat hier kaas in is verwerkt of andere dierlijke producten. Kijk daarom goed bij de ingrediënten van de pesto. Een tip van ons is om zelf pesto te maken. Je kan namelijk zelf erg makkelijk groene pesto maken. Dit kan je doen met basilicum, olijfolie, knoflook, (geroosterde) pijnboompitten en een vijzel. Dan weet je 100% zeker dat de pesto die je gebruikt vegetarisch is en het is ook nog eens extra lekker. Zoek hiervoor wel zelf een goed vegetarische BBQ recept voor op met duidelijke instructies.

Voor 3 personen:

500 g tagliolini naturale (koelverse pasta, schaal à 250 g)
100 g botersla
100 g groene pesto (let op dat je vegetarische pesto neemt)
75 g zwarte olijven
7 (zon)gedroogde tomaten
2 rode paprika’s
halve citroen
zout
peper

  • Zet een pan water op totdat het kookt. Gooi de pasta er in en kook deze voor 3 minuten.
  • Giet de pasta af en spoel deze kort na met koud water totdat deze volledig is afgekoeld.
  • Snij de twee rode paprika’s naar wens en meng deze met de pasta en de vegetarische pesto. Gebruik hiervoor een ruime kom om het jezelf makkelijker te maken bij het mengen. Snij de gedroogde tomaten in reepjes.
  • Pers het citroensap over de salade en voeg een snufje zout/peper toe naar wens. Meng hierna de salade weer goed door.
  • Verdeel de botersla over 3 borden. Schep de pastasalade op de sla. Bestrooi als laatste de salade met de gesneden tomaten en de olijven.

zomerse pastasalade

 


Dit artikel is in samenwerking met Jumbo geschreven.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama