Open menu

aziatische rodekoolsalade thbHet lijkt er nu echt op dat het kille voorjaar definitief achter ons ligt en we al een beetje een sneak peak van de zomer krijgen. Wij hebben de afgelopen weken in onze tuin gewerkt en het is zalig om nu de dagen en avonden in de tuin door te brengen (met in de avond een lekker fikkie in de buitenkachel). Een knapperige salade past er dan prima bij! Een glaasje koude Verdejo trouwens ook. Maak van deze salade gerust wat meer, zodat je de volgende dag nog een lekkere werklunch hebt. Wees in dat geval een beetje terughoudend met de knoflook, zodat je collega’s ook nog een fijne middag hebben.

Voor twee fikse porties:

¼ rode kool
klein blikje maiskorrels
½ winterpeen
½ zakje tauge
50 g glasnoedels
1 bosje koriander
100 g edamameboontjes (uit de vriezer)
1 biologische citroen (sap + rasp)
snuf zout
3 el pinda’s
1 el geraspte kokos

Dressing:
1 el pindakaas
1 el maple syrup (ahornsiroop
2 tenen geperste knoflook
1 vingerkootje geraspte gember
srirachasaus (naar smaak, ik hou wel van een beetje pittig)
2 el sojasaus
1 tl sesamolie

1 grote of 2 kleine plantaardige steaks (ik had een fantastische steak bij de Duits Lidl, maar de steaks van Jumbo zijn ook erg lekker)

  • Snijd de rode kool in fijne reepjes en doe in een grote mengkom. Voeg hier wat zout aan toe en kneed dit door. De rode kool zal wat zachter worden. Voeg het sap en rasp van de citroen toe en kneed nogmaals door.
  • Doe de edamameboontjes in een pannetje met wat water en kook ze ongeveer 10 minuten. Voeg de tauge de laatste 30 seconden toe aan de pan. Giet af en spoel na met koud water.
  • De kool zal inmiddels iets zachter geworden zijn. Voeg de edamamebootjes, taugé, maiskorrels en 2 eetlepels van de pinda’s toe aan de mengkom.
  • Klop de ingrediënten van de dressing door elkaar en voeg dit toe aan de mengkom.
  • Snijd ¾ van de koriander fijn en voeg dit ook toe aan de mengkom.
  • Breek de glasnoedels iets fijner en kook ze volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel af onder koud water en voeg deze tot slot ook toe aan de mengkom.
  • Meng nu alles goed door elkaar. Proef de salade breng indien nodig op smaak.
  • Doe olijfolie in een bakpan en bak de steak(s) aan beide kanten. Haal uit de pan en snijd de steak(s) in reepjes.
  • Verdeel de salade over 2 borden. Verdeel de rest van de koriander en de pinda’s hierover en leg de steakreepjes er tot slotte bovenop.

Eet smakelijk!

aziatische rodekoolsalade

Helen, gastredacteur. In het dagelijks leven ook bezig met eten en fotografeert daarnaast sinds kort graag.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama