Open menu

MaisnuggetsDeze veganistische nuggets zijn leuk als aperitief tijdens een gezellige zomeravond, of als amuse. Natuurlijk kunnen ze ook geserveerd worden bij een hoofdgerecht.

Voor ongeveer 18 nuggets, voor 4 personen

Voor de nuggets
1 blik maïs, uitgelekt (285 gr)
70 gr bloem
180 ml sojaroom
1 el gistvlokken
½ tl komijn
½ tl knoflookpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl zout
1 tl olie

Voor het paneren en frituren
5 el zachte mosterd
5 el water
100 gr paneermeel
olie om te frituren

  • Doe de maïs, de sojaroom, de bloem, de gistvlokken, de olie en de kruiden in de blender. Mix het geheel gedurende een paar minuten totdat je een glad geheel krijgt.
  • Giet het mengsel in een brede kookpan en verhit het al roerend met een houten lepel of spatel op een middelhoog vuur. Laat het gedurende minstens 10 tot 15 minuten indikken totdat je een dik deeg krijgt dat loslaat van de bodem van de pan.
  • Spreid het deeg uit op een platte schaal en laat het volledig afkoelen.
  • Maak van telkens een flinke theelepel van het deeg kleine dikke rolletjes. Het belangrijk dat je je handen nat maakt zodat het deeg niet blijft plakken aan je handen. Herhaal dit zo vaak als nodig is.
  • Neem 2 diepe borden. In het ene doe je het paneermeel, in het andere meng je de zachte mosterd met het water tot een papje. Het is belangrijk dat je zachte mosterd (uit een fles, bijvoorbeeld die van Ikea) gebruikt want hij dient enkel als lijm voor het paneermeel en niet als smaakmaker. Scherpe mosterd zou het gerecht verpesten.
  • Doop de nuggets met je ene hand in het mosterdmengsel, terwijl je ze met je andere hand door het paneermeel wentelt. Zo vermijd je een knoeiboel.
  • Wanneer de nuggets gepaneerd zijn, druk je ze iets platter en modeleer je ze zoals een echte nugget er hoort uit te zien.
  • Giet ongeveer 1 cm olie in een pan. Verwarm de olie op op een vrij hoog vuur en frituur de nuggets vervolgens in 1 tot 2 minuten aan elke kant goudbruin.
  • Dien de nuggets op met salsa, guacamole of simpelweg met ketchup.

Maisnuggets

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama