Open menu

altGisteren recenseerden we het leuke nieuwe The Green Kitchen. Vandaag geven we een recept voor koekjes van quinoa, bloemkool & wilde knoflook. Je kunt ook gewone knoflook gebruiken en spinazie of bosuitjes voor de kleur.

alt

foto: Johanna Frenkel

Koekjes van quinoa, bloemkool & wilde knoflook

200 g witte quinoa
200 g bloemkoolroosjes
1 grote handvol wilde knoflook, grof gehakt
4 eieren
200 g feta, verkruimeld
80 g havervlokken
zeezout en versgemalen zwarte peper
2 el ghee, kokosolie of olijfolie om in te bakken

We pakken vaak de restjes uit de koelkast, vermengen ze met wat geiten- of schapenkaas en bakken er kleine koekjes van die we met een salade of koolsla eten. Meestal gebruiken we quinoa, maar soms ook gierst, boekweit of haver. In de lente krijgen we altijd bosjes verse wilde knoflook van Davids moeder en die gebruiken we het liefst bij deze koekjes. Als je geen wilde knoflook kunt vinden, kun je ook verse spinazie gebruiken en 2 tenen geperste knoflook toevoegen.

  • Maak eerst de quinoa klaar: doe deze met 500 ml water en zout in een middelgrote pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 minuten zacht koken tot de kleine staartjes van de quinoazaadjes zichtbaar zijn. Giet overtollig water af en zet weg om af te laten koelen.
  • Doe de bloemkool in een foodprocessor en zet aan tot de inhoud op rijstkorrels lijkt. Schep in een kom, samen met de quinoa en de andere ingrediënten.
  • Roer met een lepel door elkaar tot alles goed vermengd is.
  • Zet 30 minuten in de koelkast om harder te laten worden.
  • Vorm met je handen 12 koekjes van het mengsel.
  • Verwarm de ghee of olie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Leg er 4 koekjes tegelijk in en bak ze 3-4 minuten of tot ze goudbruin zijn. Keer voorzichtig om en bak de andere kant 2-3 minuten. Bak zo alle koekjes. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Dien warm of koud op; is allebei heerlijk.

 

The Green Kitchen - David Frenkiel & Luise Vindahl
Prijs:
€ 19,95
ISBN: 9789023014232
256 pagina's | harde kaft | Gottmer Uitgevers Groep – Becht lifestyle

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama