Open menu

tempehchips gomasio thbNiet iedereen is dol op tempeh. Het heeft een beetje een gefermenteerd smaakje, waar je van moet houden. Ik vind het heerlijk, vooral als het knapperig gebakken is. En bij ultiem knapperig denk ik al snel aan chips.

Gomasio is een mengsel van sesamzaadjes met zeezout. Een nootachtige, zoute smaakmaker dus. Heel erg lekker om over je wokgerecht te strooien bijvoorbeeld. Of zoals hier over je tempehchips. Wij gebruikten gomasio van Lima. De chips krijgen door de tamari een heel donkerbruin, bijna zwart randje, maar zijn net niet verbrand. Zo zijn ze extra crispy. Let de laatste vijf minuten wel even goed op, want de ene oven is de andere niet.

Voor een bakje tempehchips

½ blok tempeh
1 el tamari of sojasaus
1 tl zonnebloemolie
1 tl chilivlokken
2 tl palmsuiker
1 el gomasio


•    Verwarm de oven voor op 200 graden.
•    Snij de tempeh in heel dunne plakjes en leg ze op een bord.
•    Sprenkel de tamari en zonnebloemolie over de tempeh en wentel ze er even doorheen.
•    Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er de chilivlokken, palmsuiker en gomasio overheen.
•    Bak 20 minuten in de oven.

Dit jaar schrijven wij een aantal keer een artikel in samenwerking met Lima. Lima is een leuk biologisch en vegetarisch merk dat sinds dit jaar zelfs helemaal plantaardig is. Wij krijgen een vergoeding van Lima, maar hebben de inhoud van het artikel zelf geschreven en staan ook volledig achter de inhoud.

tempehchips gomasio

Miranda, gastredacteur tot 2016. Koopt heel graag keukenspulletjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama