Open menu

Recept man eat plant Wicked Shroom introEen tijdje geleden bespraken we het boek MAN.EAT.PLANT van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ook mochten we een boek weggeven. Nu een recept voor Wicked Shroom Buns, broodjes met pulled koningsoesterzwam.

Dit recept is te bizar! Koningsoesterzwam transformeert in iets wat zelfs meester-koks verwarren met pulled chicken. Een broodje Free. From. Animals. Geïnspireerd door de briljante chef Derek Sarno van Wicked Healthy.

Voor 4 personen

500 g koningsoesterzwammen
3 el kipkruiden zonder zout
2 tl knoflookpoeder
flink wat versgemalen zwarte peper
7 el lichte sojasaus of shoyu
5 el olie
¼ rodekool
75 ml azijn
25 ml water
25 g suiker
3 stuks steranijs
vers basilicum
8 el vegan mayo
4 ronde broodjes
1 avocado, in dunne plakjes
een hand rucola

  • Verwarm de oven voor tot 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Trek de koningsoesterzwammen vanaf de uiteinden met een vork uit elkaar, alsof je ze ‘uitkamt’. Meng de kipkruiden, het knoflookpoeder en de peper erdoor. Voeg de sojasaus toe en spreid de paddenstoelen uit over de bakplaat. Besprenkel ze royaal met olie en bak ze in circa 25 minuten gaar en goudbruin in de oven.
  • Snijd ondertussen de rodekool in zo dun mogelijke reepjes en doe ze in een kom. Verhit in een pannetje op laag vuur de azijn met het water, de suiker en steranijs tot de suiker is opgelost. Giet het azijnmengsel over de kool en laat de kool tot gebruik marineren – hoe langer, hoe lekkerder.
  • Hak voor de saus de basilicumblaadjes ragfijn en meng ze door de mayo. Verwarm de broodjes een minuutje mee in de oven. Snijd ze open en bestrijk de onderkanten met wat basilicummayo. Schep er flink wat van de paddenstoelen op, gevolgd door een kwart van de avocado, wat ingelegde rodekool en een pluk rucola. Dek de broodjes af met de bovenkanten en serveer ze meteen.

Recept man eat plant Wicked Shroom


 Meer burgers!

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama