Open menu

dillewalnotenpesto kleinEen paar maanden geleden vond ik in een supermarkt in de Letse hoofdstad Riga een potje dillepesto. Ik heb het meteen uitgeprobeerd, maar ik was - om eerlijk te zijn - niet helemaal onder de indruk. Maar bij eenvoudige bereidingen zoals pesto is de kwaliteit van de ingrediënten erg belangrijk. Daarom besloot ik de dillepesto thuis zelf te maken, en wel met een veel beter resultaat. De pesto is gemakkelijk te maken met een blender of een staafmixer. Je kan hem gebruiken door de pasta, als dip of als broodbeleg. De smaak combineert goed met onder meer rode biet en venkel.

100 g dille (zonder de dikke stengels onderaan)
125 g walnoten
1,25 dl goede olijfolie
sap van een halve citroen
½ tl zout
½ tl zwarte peper
water, indien nodig

  • Verwijder de dikke stengels van de dille, spoel goed af en dep de dille droog met een schone keukenhanddoek of keukenpapier.
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of mengbeker voor staafmixer. Het is beter om de walnoten onderaan in de beker te doen, vooral wanneer je de staafmixer gebruikt. zo vliegen er geen stukjes door de keuken.
  • Pureer alles goed tot een smeuïg geheel. Voeg eventueel wat extra olijfolie of een paar eetlepels water toe.,

Bewaar de pesto in een potje in de koelkast. Om hem langer te bewaren dek je de pesto af met een dun laag je olijfolie. Wanneer je de pesto onder de pasta mengt, kun je de pesto verdunnen door wat kookwater toe te voegen.

dillewalnotenpesto

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama