Open menu

We kregen het zomaar in een eetcafé voorgeschoteld als voorafje: brood met pompoen-hummus. Dat was lekker! Dat kunnen we thuis natuurlijk ook. Een beetje zoet, lekker romig en weer eens wat anders voor op brood.

Pompoenhummus
500 g oranje pompoen
100 g gedroogde kikkererwten (of 220 g kikkererwten uit blik)
45 ml extra virgine olijfolie
2 tl komijnzaad
25 g tahin
zout en peper

  • Week de kikkererwten een nacht en kook ze dan in een klein uur gaar en giet af. Dit weken en koken hoeft niet als je kikkererwten uit blik gebruikt, die kun je na afgieten uit het blik meteen gebruiken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal onregelmatigheden van de pompoenschil af, de rest van de schil kan blijven zitten. Hak de pompoen doormidden. Lepel de pitten en de draadjes uit de pompoen. Hak de pompoen in grove stukken, doe in een ovenschaal, doe er wat olie, een beetje zout en peper over en doe een minuut of 25 à 30 in de oven tot de pompoen redelijk zacht is (hoeft niet boterzacht).
  • Doe de pompoen met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine (neem ook flink wat zout). Maal heel goed fijn, een minuut of drie à vier. Proef dan en voeg eventueel meer zout, peper of tahin toe.

Lekker op brood, bij de falafel of op een toastje. Veel kinderen vinden dit ook heel lekker.

pompoenhummus

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama