Open menu

Op vrijdag lekker friet eten! Daar hebben wij op Vegatopia wel oren naar. Maar wat eet je eigenlijk bij de friet? Het diepvriesschap in de supermarkt biedt een boel vegetarische producten, maar soms willen we iets bijzonders. Daarom de komende weken op vrijdag een bijzonder recept om bij de friet te serveren. Deze week: Mexicaanse vegetarische worstjes.

Mexicaanse vegetarische groenteworstjes
voor 6 stuks

Deze worstjes heb je in een mum van tijd gemaakt – het afkoelen duurt een poosje, maar in de tussentijd kun je duizend-en-één andere dingen doen. En het resultaat is verrukkelijk. Pittige worstjes met een ‘bite’.

Ingrediënten
1 grote rode paprika, fijngesneden
200 gram champignons, fijngesneden
½ blik kidneybonen, uitgelekt
3 augurken, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 pepertje, fijngesneden en zaadjes verwijderd
1 tl. komijnzaad
1 ei
3 tl. oregano
Bloem

Verder nodig
Huishoudfolie
Keukenmachine of blender

Rooster het komijnzaad kort in een droge wok. Schenk olijfolie in de wok en fruit de knoflook en het pepertje. Voeg de paprika en champignons toe en bestrooi met een snufje zout. Bak het geheel zo’n vijf minuten, doe de kidneybonen erbij en roer goed door. Laat het mengsel afkoelen, schep de augurken erdoor en pureer in de keukenmachine of blender. Het mengsel mag best wat grof blijven. Meng een ei door het mengsel en voeg, al omscheppend, zoveel bloem toe, totdat een lepel er rechtop in blijft staan – het geheel mag best wat plakkerig blijven. Breng op smaak met oregano en zout.

Spreid een stuk gewone huishoudfolie uit. Schep een reep van het mengsel op de folie en rol het stevig op, zodat een worst van 1 à 2 cm doorsnede ontstaat. Draai de uiteinden dicht. Met het mengsel kun je drie lange worsten vormen. Breng water aan de kook en kook de worstjes in de folie vijftien minuten. Laat afkoelen en verwijder de huishoudfolie. De worstjes zijn nu stevig. Snijd de lange worsten in twee helften en druk de uiteinden aan.

Braad de worstjes totdat een mooie donkerbruine rand ontstaat. Serveer warm. Lekker met ketchup of currysaus.

 

Eelco, site-administrator en culiredactie, maakt een goeie brunch op zondagochtenden. Werkt als onderzoeker aan 'recommender systems', ook voor recepten, en doet ook iets met privacy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama