Open menu

Op vrijdag lekker friet eten! Daar hebben wij op Vegatopia wel oren naar. Maar wat eet je eigenlijk bij de friet? Het diepvriesschap in de supermarkt biedt een boel vegetarische producten, maar soms willen we iets bijzonders. Daarom de komende weken op vrijdag een bijzonder recept om bij de friet te serveren. Deze week: pompoen-geitenkaasloempiaatjes

Pompoen-geitenkaasloempiaatjes

Zin in een loempiaatje bij de friet? Voor de verandering eens met een heel andere vulling dan de gebruikelijke Vietnamese. Namelijk pompoen-geitenkaasloempiaatjes.

Ingrediënten voor 8 loempiaatjes

-2x2 loempiavellen op elkaar
-2 el olie
-200 gram pompoen, in kleine stukjes gesneden
-1 kleine rode ui, gesnipperd
-1 teen knoflook
-1 afgestreken tl salie
-50 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
-peper en zout
-een papje van bloem en water om als plakmiddel te gebruiken
-1 l olie om in te frituren

Bereidingswijze

Ontdooi de loempiavellen tussen een vochtige theedoek.
Verhit de 2 el olie en bak daarin de pompoen, de rode ui en de knoflook in 10 minuten gaar. Voeg de salie toe en laat afkoelen. Voeg dan de geitenkaas toe en verdeel het door het pompoenmengsel. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Knip de loempiavellen in vieren en verdeel het pompoen-geitenkaasmengsel over de 8 vierkantjes. Vouw bij elk vierkantje een punt terug, vouw de twee zijpunten naar binnen en rol op tot de laatste punt. Gebruik het bloem-watermengsel als plakmiddel.
Verhit de olie en bak daarin de loempiaatjes in 3 min goudbruin.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama