Op vrijdag lekker friet eten! Daar hebben wij op Vegatopia wel oren naar. Maar wat eet je eigenlijk bij de friet? Het diepvriesschap in de supermarkt biedt een boel vegetarische producten, maar soms willen we iets bijzonders. Daarom de komende weken op vrijdag een bijzonder recept om bij de friet te serveren. Deze week: rookkaaskroketjes.

De rookkaaskroketjes nemen even wat tijd in beslag, omdat de ragout moet afkoelen, maar dan heb je ook iets lekkers. Je hebt nodig voor 4 grote kroketten:

Kroketten met rookkaas

30 g boter
30 g bloem
200 ml melk
200 g rookkaas, velletjes er vanaf en in stukjes gesneden
eetlepel gehakte peterselie
peper
ei
bloem
paneermeel
frituurvet

De boter smelten en de bloem er even in bakken. Melk beetje bij beetje toevoegen en goed roeren tot je een dikke roux hebt. Dan de rookkaas erin smelten. Peterselie erbij en peper naar smaak.
Af laten koelen in de koelkast en dan kroketten of balletjes ervan maken.
Dan door het ei halen, door de bloem, weer door het ei en dan door het paneermeel. Een half uurtje in de vriezer zetten. En dan bakken in het frituurvet. De kroketten deed ik in 3 minuten op 180 graden.

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Vaak gelezen

Messy martabak
In het boek Vegan Comfort van Milou van der Will staan allerlei lekkere gerechten en snacks om...
Bulgaarse mezze: shopska-salade & patatnik met courgette en dille
De Bulgaarse keuken is niet erg bekend bij ons. Mogelijk staat deze te zeer in de schaduw van de...
Snelle topping met paranoten
Deze topping is in no-time gemaakt en de ingrediënten heb je meestal wel in huis. Su-per-lekker...

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter