Open menu

Oost-Europa staat nu niet echt bekend om haar vegetarische keuken. Vleesch, vleesch, vleesch bepaalt de toon. Toch komt de borsch-soep uit de Oekraïne met als hoofdbestandeel rode bietjes. Hier de vegetarische versie.

Vele wegen leiden naar Rome en vast ook naar Kiev, en er zijn waarschijnlijk evenveel manieren om deze soep te maken als er manieren zijn om de naam van deze soep te spellen: borsch, bortsch, borstch, borsh, barszcz of borshch. Deze versie is romig, zoet (met een licht anijsaroma door de dragon) en erg lekker! Bovendien heeft deze soep een erg mooie opvallende kleur door de mengeling van rode bietjes en room. Serveer de soep met een schepje Griekse yoghurt in het midden en daarboven op een takje peterselie. Kunst in een soepkom en helemaal niet moeilijk te maken. Eventueel met een miniglaasje wodka, naar goed Oost-Europees gebruik. Proost en eet smakelijk!

Voor 2 personen

Voor de soep:
500 gram voorgekookte rode bietjes (te koop bij biologische winkel)
twee uien
kleine aardappel
500 ml. bouillon
2 laurierbladen
enkele dragonbladen
2 teentjes knoflook
handjevol gesneden peterselie
tijm
200 ml room
beetje olie

Voor erbij:
roggebrood
kruidenboter

  • Snijd de bietjes in blokjes
  • Snipper de uitjes
  • Bak de gesnipperde uitjes en bietjes gedurende vijf minuten en fruit knoflook mee
  • Kook intussen aardappel
  • Pureer mengsel van uitjes, rode bietjes en aardappel in blender met 400 ml. water
  • Doe mengsel in soeppan en voeg bouillon en kruiden toe (laurierbladen, peterselie en dragon, houd peterselie achter om te garneren)
  • Voeg room toe en laat de soep op smaak komen
  • Serveer met schep Griekse yoghurt en takje peterselie en dien de soep op samen met donkere sneden roggebrood met kruidenboter

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama